Koukám, že už jsem sem hrozně dlouho nic nepostnul, takže se to pokusím napravit malou ochutnávkou dipovací techniky - hlavně pro ty, kteří nebyli na Březí, případně dipnuté figurky ještě neviděli. Mám pouze fotky výsledné, takže můžete opravdu jen hádat, jaký je rozdíl před a po dipu, ale Bříza vám jistě potvrdí, že rozdíl je poměrně markantní.
Tak teď už k ukázkám:

Toto jsou moje první testovací figurky (přetahy jsem zcela ignoroval), na kterých jsem vyzkoušel všech svých 20 barev (z nichž asi o 12ti se dá prohlásit, že je to hnědá

)
A tady už srovnání dipnutého modelu s regulérně napatlaným modelem:

Dipnutý model je vpravo. Ten vlevo se umístil na druhém místě v soutěži. Na to, že mi model vpravo zapral několik desítek hodin a dipnutý model cca 3 hodiny (model jsem už koupil slepený a nezbavoval jsem ho žádných spár, drobnější přetahy jsem ignoroval) není rozdíl zase natolik markantní. Kdybych neprozradil, že je dipnutý, umístil by se v soutěži jistě taky hodně vysoko
Nakonec uvedu pár podrobností a tipů k technice, ale ještě předtím foto společné jednotky:

Na tomto místě bych se rád zeptal na Váš názor (ocením hlavně vyjádření Kapitolců). Schéma použité u kulometčíka zřejmě použiju na celou armádu (na záklaďáky na Marsu určitě), ale ještě váhám u barvy pancíře. Volím mezi barvou použitou na pancířích kulometčíka pěchoty a barvou použitou na pancířích seržanta úderníků soumraku bez meče (na prvních forkách vždy vlevo, na poslední vpravo nahoře). Jaký máte názor Vy?
Teď už ty slíbené tipy a postupy:
- figurky jsou dipnuté v laku Quickshade Darktone (v Černém rytíři něco přes 500, ale plechovka je velká, zatím nemám strach).
- při odstříkávání přebytečného dipu s figurkou v kombinačnách po každém promachu mírně otočtě kolem vertikální osy (aby se nestalo to, co u vojáka bez rukou, kdy se vzadu nahromadil všechen dip a vpředu nezůstal skoro žádný)
- figurky jsou stříknuté pro zmatnění lakem Genius Pro: Univerzální barva ve spreji - hedvábně matná (cena za druhé místo v soutěži

)
- při stříkání zmatňovacím lakem se mi při druhé vrstvě skoro celá levá strana kulometčíka zalila bílým škraloupem (přestože jsem nechal dostatečný čas na vysušení první vrstvy). Lekl jsem se, že to tak zůstane, ale naštěstí se tak nestalo. Před stříkáním je potřeba nejen pořádně proštěrchat sprej, ale také krátkým stiskem odfouknout trošku laku jinam, naž na figurku. Sněhová pokrývka se mi na vojákovi vytvořila právě po prvním střiku, další lak už byl ok.